top of page

Kind & Hond - Leren Samenwerken

Door de hoepel - Samenwerken is leuk
Fritz over de plank
Een grote stap over de hindernis

Deze cursus is te volgen door een kind  (6-12 jaar) samen met zijn of haar  volwassen hond met (minimaal) de aanwezigheid van één ouder of voogd. 

(neem bij twijfel even contact op, meestal is er wel iets mogelijk) 

 

Een hele leuke cursus voor jullie zoon of dochter samen met zijn of haar (volwassen) hond. In deze cursus komen allerlei verschillende leuke en leerzame onderwerpen aan bod.

Leren spelen en samenwerken, netjes wandelen zonder trekken, zoekspelletjes, het aanleren van trucjes, je hond netjes bij je kunnen roepen als hij los is, een heus parcours met verschillende hindernissen afleggen en verstoppertje spelen samen met je hond. Zomaar een greep uit het aanbod van de verschillende oefeningen. Elke les is weer anders. 

Tussen de verschillende oefeningen en hindernissen door leren de kinderen veel over het gedrag van hun eigen hond. Bv: Hoe kan je aan je hond zien of hij iets wel of niet leuk vind? Als hij kwispelt is je hond dan altijd blij? Waarom blaft of gromt je hond? Vinden alle honden elkaar leuk? Hoe kan je het beste je hond begroeten? Waarom vinden honden snuffelen zo leuk? Deze cursus helpt bij het opbouwen en versterken van een leuke band tussen de kinderen en hun hond. 

Info Lessen 

De cursus Kind & Hond wordt gegeven bij voldoede animo op een nader te bepalen dag of tijdstip. We zien wel graag dat één van de ouders (beide mag nl ook) bij deze cursus aanwezig is. De hond die aan de cursus deelneemt is sociaal naar andere honden en jouw kind kan zijn of haar hond minimaal zelfstandig vasthouden zonder dat hij of zij omver wordt getrokken. 

Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 4 honden. De lessen worden gegeven door een ervaren en gecertificeerd instructeur die zich goed in de belevingswereld van het kind kan verplaatsen.  

Deze korte cursus is 4 lessen en kost 75 euro. Een unieke ervaring voor elk kind en zijn of haar hond! ! 

Door de tunnel
Turn aanleren
bottom of page