top of page

Basistraining - Leren samenwerken

Netjes wachten
Zoeken en snuffelen, zo belangrijk!
Beheersing tonen bij iets heel erg lekkers.

Deze cursus is geschikt voor jonge honden en honden die nog niet eerder een cursus met hun baas hebben gevolgd. Er wordt gewerkt in vaste groepen. 

Het volgen van een basistraining bij Hondenschool Bij de Bocht geeft jullie samen een goede basis tot het ontwikkelen van een prettige en goed luisterende huishond of misschien zelfs wel een sporthond wanneer je dat graag wilt. Er is tijdens de lessen veel aandacht en ruimte voor persoonlijke vragen. Daar waar nodig speel ik direct in op dat onderwerp waar men op dat moment tegen aan loopt. Deze persoonlijke benadering en het werken in kleine groepen wordt door velen als erg prettig en leerzaam ervaren.  

Voor pubers, herplaatsers en volwassen honden is een goede stabiel thuisbasis erg belangrijk. Tijdens de lessen leren de honden (en hun baasjes) hoe ze met verschillende alledaagse situaties om kunnen gaan. De oefeningen worden heel praktisch aangeleerd. Met verschillende voorbeelden, tips en handvatten leer je hoe je de verschillende oefeningen in de thuissituatie verder kunt oefenen en toepassen. Denk bv aan het tegenkomen van vreemde (en misschien wel spannende) objecten, onbekende mensen en kinderen. Je leert inzicht te krijgen in het gedrag van je hond en je krijgt tips tips hoe jullie hier het beste mee om kunnen gaan.

Daarnaast ga je aan de slag met onder andere de volgende oefeningen: wandelen zonder trekken, het wachten, zitten en liggen. Netjes hier komen als je wordt geroepen, tijdens verschillende situaties (niets is zo frustrerend als een hond die niet komt als je hem roept).

Ook zijn beheersingsoefeningen een belangrijk onderdeel tijdens de lessen. Denk daarbij aan het leren negeren van eten (in onze handen, op tafel of op straat). Beheersing bij spel, je wilt nl niet dat je hond gelijk in je handen hapt als je een speeltje laat zien. Ook met je pootjes op de grond blijven bij het zien van leuke visite, in plaats van het opspringen en aandacht vragen, is een vorm van beheersing die uitgebreid geoefend wordt tijdens de lessen.

De honden leren gedurende de cursus hun eigen lijf steeds beter kennen en beheersen. In elke les vindt je bv een aantal hindernissen, obstakels of juist leuke hersenwerk puzzels aan, die niet alleen nuttig zijn maar nog eens heel leuk voor baas en hond. Elke les is weer anders. Je leert op een ongedwongen en positieve manier samenwerken met je hond.

Info Lessen 

De Basistraining wordt op dit moment gegeven op dinsdagavond , woensdagavond of zaterdagochtend. 

Deze cursus is bedoeld voor jongere (ouder dan 6 maanden) en volwassen honden. Meestal zijn dit honden die als herplaatsen in het gezin gekomen zijn. Ook is deze cursus geschikt voor honden die nog niet eerder een cursus gevolgd hebben.

Je werkt in kleine groepen van maximaal 4 honden. Gezinsleden zijn bij ons zeker welkom om mee te kijken en mee te leren! De lessen worden gegeven door een ervaren en gecertificeerd instructeur. De Basistraining kost €125,- voor 8 lessen van ong. een uur. 

Pootjes op
Pootjes in
bottom of page